Nyobain L’Occitane Spa di Bali untuk Membentuk Tubuh

Bamboo Spa by L’Occitane

Buat kalian yang hobi traveling sekaligus mencoba banyak kuliner yang enak di Bali, rasanya pas banget buat menutup liburan dengan mencoba L’occitane Almond Silhouette Reshape Program di Bamboo Spa by L’occitane yang ada di Jimbaran, Bali ini.

Setelah puas main di pantai dan menikmati banyak banget makanan enak di Bali, rasanya bakalan kurang afdol kalau kita nggak spa di Pulau Dewata ini. Sebagai salah satu pusat spa yang terkenal di dunia, pilihan spa saya di Bali kali ini jatuh pada L’Occitane Spa di Bamboo Spa, Jimbaran. Untuk seri treatment-nya, saya nyobain L’Occitane Almond Silhouette Reshape Program.

bamboo spa

Durasi: 120 menit

Harga: Rp2.416.500,-/orang

Lokasi: Kupu-Kupu Jimbaran Beach Club & Spa by L’occitane, Jimbaran, Bali.

Siapa Yang Pas Melakukannya?

Nah, pas saya ngobrol sama terapisnya, sebenarnya treatment ini tuh memang cocok banget dipakai oleh new moms yang memang butuh mengencangkan kembali area-area tertentu pada tubuhnya dan menyamarkan stretch marks serta selulit pasca melahirkan. Terus kenapa dong treatment ini yang saya pilih, padahal saya belum melahirkan? Pertama, karena memang saya suka banget dengan aroma rangkaian Almond milik L’Occitane, dan kedua, walaupun saya belum punya anak, tapi beberapa area tubuh tuh sudah ada stretch marks dan memang kulit tubuh saya juga cenderung kering. Jadi, pas lah untuk memilih treatment ini.

Step By Step

Pertama-tama, terapis akan melakukan foot bath dengan pijatan menenangkan pada area kaki. Setelah itu ia bertanya kepada saya, kira-kira ingin massage di bagian akhir ritual atau di awal. Nah, karena memang saya juga cukup merasa pegal, akhirnya saya meminta terapis untuk melakukan teknik pijat biasa pada area-area yang agak sedikit lebih tegang, seperti pundak dan telapak kaki. Pijatan pun saya minta pada bagian akhir ritual saja. Kemudian, pas saya tidur telungkup pada tempat tidur khusus spa, terapis memberikan aroma terapi lavender untuk kemudian dihirup oleh saya secara perlahan. Langsung deh rasanya relaks banget. Setelahnya, ia menggunakan L’Occitane Almond Delicious Paste yang telah dihangatkan terlebih dahulu dan menggosokkannya pada seluruh tubuh. Trik menghangatkan scrub ini pun akhirnya saya lakukan sendiri di rumah, karena dipercaya bisa membantu mengangkat sel kulit mati, sekaligus bikin kulit kita lebih lembap lagi.

Usai scrubbing, saya pun dipersilakan untuk mandi menggunakan Almond Moisturizing Shower Oil yang juga adalah favorit saya. Karena produk ini bisa membersihkan kulit, tapi sama sekali nggak menjadikannya terasa kering. Setelahnya, saya pun diminta untuk berendam selama kurang lebih 25 menit. Tapi, karena saya merasa lebih butuh pemijatan, akhirnya saya meminta untuk tidak terlalu lama berendam dan menjadikan waktunya untuk dipakai pijat. Setelah keluar dari bath tub, saya melakukan 1 kali bilasan lagi dan siap untuk ritual massage.

Diawali dari area kaki, terapis saya pun memijat area-area yang lebih pegal dengan pressure yang pas. Setelah area-area tersebut selesai, barulah kemudian teknik pijat slimming dilakukan pada area pinggang, paha dan lengan. Agak sedikit sakit memang, tapi tidak membuat badan saya jadi biru-biru. Setelah pijatan selesai dilakukan, terapis pun menyodorkan aroma terapi untuk saya hirup. Kali ini wanginya lebih segar, karena memang dinamakan L’Occitane Revitalizing Essential Oil Blend. Kemudian treatment ini pun ditutup dengan aplikasi Almond Firming Milk Concentrate pada seluruh tubuh, untuk sealed all the goodness yang sudah diaplikasikan saat massage sebelumnya.

Final Verdict

Biasanya, saya sudah nggak betah kalau melakukan treatment massage lebih dari 90 menit lamanya. Tapi ketika melakukan treatment L’Occitane Almond Silhouette Reshape Program ini, ritual selama 2 jam itu seperti berlalu begitu saja. Saya yakin banget salah satu faktor penyebabnya adalah penggunaan aroma rangkaian Almond dari L’Occitane yang emang selalu jadi favorit saya. Pijatan dari terapisnya juga pas banget. Nggak bikin njarem (pegal dan sakit-sakit setelahnya) ataupun betis jadi agak sakit. Memang sih, area yang lebih difokuskan untuk reshaping program agak sedikit sakit, tapi masih sangat bearable. Bahkan tubuh kayak berasa lebih ringan gitu setelah treatment dilakukan. Oiya, karena memang ada pijatan slimming yang dilakukan, saya merasa jadi lebih gampang pingin untuk buang air kecil. Sepertinya sedikit lemak yang ada di dalam tubuh terbantu untuk keluar melalui cairan tubuh saya.

Selain itu, kulit juga jadi kerasa halus banget karena terapis menggunakan hampir semua rangkaian produk Almond milik L’Occitane yang memang terkenal mampu membantu melembapkan kulit dengan sangat optimal. Pemijatan yang menggunakan L’Occitane Almond Supply Skin Oil ini juga nggak cuma bantu bikin kulit lebih lembap, tapi kandungan lebih dari 50% minyak almond di dalamnya itu berfungsi juga untuk membantu mengencangkan kulit tubuh kita. Hasilnya sudah pasti nggak akan kelihatan instan saat itu juga, tapi dengan kulit yang terasa lebih kenyal, saya pun jadi pingin melakukan pijatan-pijatan di area tubuh yang lebih berlemak menggunakan body oil ini sendiri di rumah.

source : https://editorial.femaledaily.com/blog/2019/08/20/nyobain-loccitane-spa-di-jimbaran-bali-untuk-membentuk-tubuh/

 


A BIG THANK YOU AND HAPPY NEW YEAR

On behalf of the Kupu Kupu Team, we would like to thank all of our valued guests for choosing us as their Holiday destination during this year.

It has been an incredible year filled with joy, smiles, laugh, hello & goodbye, complaints & compliments but mainly lot of work for each member of the team.

We are sincerely proud and grateful for all the encouragements & kind words received during the last past 12 months as we really strive to give the most memorable experience. We will keep doing our best again and again to make our guests happy.

Thank you again for all the good cheer!

We wish this New Year brings for you lots of Joy, Happiness, Good health and indeed Wealth.


Qi Face Ultimate Radiance Facial

single-room

QI Shiseido Spa is not only focuses on the Body Massage, but also “facial” with Shiseido’s signature massage techniques and products. Qi Face Ultimate Radiance Facial is most suitable for you who are suffering from hyperpigmentation.

Qi Face Ultimate Radiance Facial start with a foot ritual using Shiseido Green Tea Cleaning Salt to release the tense, continues with a gentle pressing on the whole body with TSUBO pressure points technique, which connects all the meridian line of the whole body.  The Facial starts with TSUBO pressing points on the face area and continues with checking out your face type with a magnifying light and starts to clean and tone your face accordingly with Qi Shiseido cleansing foam or cleansing cream depends on your skin type with a gentle and comfortable massage.

The facial treatment also includes face steaming to open the pores and removes the black-heads, followed by five different types of face massage such as face TSUBO pressure points, Lifting Massage, Drainage Massage, Anti-Aging Massage, and Face Shaping Massage. Afterwards, it is time for the Ultimate Radiance Facial mask from Qi Shiseido Spa which resulting in a more glowing and younger of your face skin. To wrap up the Facial Spa Treatment, the therapist will apply moisturizer on your face with a gentle massage.

These five different types of face massage and the cream mask from Qi Shiseido will surely make your skin younger, glowing and moisturized.

It is time to pamper yourself and beautify yourself with taking care of the health of your skin. For the appointment of QI Shiseido Spa treatment, please contact +62 361 3701089, we have pick up service to the venue as well.


Happy Hour at Chocolate Café

pork-ribs-&-all-day-promo-flyer-(single)-(1)-2

Refresh yourself in your afternoon break at Chocolate Café in Kupu Kupu Jimbaran by enjoying the Cocktail Happy Hour every day starting from 3 PM – 6 PM. The “Buy 1 Get 1 Free” Happy Hour promotion is available for only at Chocolate Café on Non-Alcoholic Drinks, Cocktails, Coffee Frappe, and Smoothies.

Besides refreshing yourself in the afternoon, you may also enjoy another Happy Hours after 8 PM at Chocolate Café. This “After 8 PM’s Happy Hour” is available on the selected choice of pastry and bakery. It is best for dessert after your light or sumptuous dinner.


BBQ Night by the Pool at Chocolate Café & Topeng Bar

Kupu-Kupu-Jimbaran---BBQ-Night-by-The-Pool

Treat yourself with an ultimate Meat & Seafood Barbeques at Chocolate Café & Topeng Bar at Kupu Kupu Jimbaran. There are many selections of “all you can eat” seasoned meat and seafood barbeques such as tender beef satay with peanut sauce, satay lilit, seafood skewer of fresh fish, prawn and squid, grilled sweet corn, grilled fish in banana leaf, beef reef fish with sambal matah, bacon wrapped chicken in BBQ sauce, creamy chicken, various of salads, creamy potato soup, potato rosemary, beef rendang and the last but not the least, various desserts from Chocolate Café such as blueberry cheese cake, traditional Balinese dessert and many other. The fragrance and taste of barbeques will surely make you crave more and will definitely satisfy your taste buds. The most recommended dishes you should try is the Seafood Skewer, Beef Satay, Beef Reef Fish with sambal matah, beef rendang, and grilled fish in banana leaf. You will be entitled with a glass of Tequilla Sunrise as welcome drink, when you’re having the BBQ with us. The welcome drink might be different from time to time.

The location of this BBQ night is at Chocolate Café & Topeng Bar, around the swimming pool area.  You can enjoy the foods and alongside with the pool view during you BBQ dinner. During the barbeque dinner as well, there will be Balinese Instruments starts from 7 PM and Balinese Dance starts at around 7:30 PM onwards with three different types of Balinese Dance for you to truly experience Balinese culture when having your dinner. Come and join us every Tuesday and Sunday night only at Chocolate Café & Topeng Bar in Kupu Kupu Jimbaran Beach Club & Bamboo Spa by L’Occitane.


Verbana Bamboo Fussion Therapy

Verbana-Bamboo-Fussion-60mins

Verbana Bamboo Fussion Therapy is a signature treatment of Bamboo Spa by L’Occitane, using bamboo as the massage tools and using essentials oils of Verbana, a product by L’Occitane. This signature spa treatment of Bamboo Spa by L’Occitane starts with Foot Massage Ritual where the therapist will wash your feet using “Verbana Foaming Bath”, gently pressing on the pressure point and gently massage on them to release the tense.

After the Foot Massage ritual, the next opening ritual of full body massage is even more relaxed. The therapist will prepare a “Verbana Relaxing Essentials Oil Blend” for you to deeply and relaxingly inhale it. The fragrance of the essentials oil will reduce your stress and make you feel more relaxed. The massage then began, starting from feet up to body, shoulder and neck using three types of Bamboo. The three types of Bamboo includes Big Bamboo to gently stroke or massaging the body, a smaller bamboo for smaller parts of body and the last but not the least, pressure point bamboo to gently press on the pressure point.  Before begin to massage in any part of your body, the therapist will use the pressure point bamboo to gently press on your body to ease the tense.

The massage in the body part is the main point of this whole massage. The therapist uses the unique hand massage to massage on your back area, which massage will diverting your concentration and feel even more relax, which could even make you fall asleep. After that, the therapist will then massage using the Bamboo on you whole body including scapula, followed with the massage on your stomach and chest using the bamboo. The massage ends with closing ritual, using “Revitalizing Essentials Oil Blend” for your refreshment. It is really a rejuvenating and refreshing treatment that you can try. After the treatment, you will feel that your body is much lighter and refreshed.

When your body massage is done, you may take shower. However, the therapist will suggest you not to, because the body massage oils, “Revitalizing Massage Body Oil” will keep your skin moisturized. But if you prefer to take shower, you do not have to worry, as L’Occitane body lotion is prepared for you after showering.


Diwali Dhamaka

Diwali Dhamaka! Happy Diwali!

“With Gleam of Diyas and the Echo of the Chants, May Happiness and Contentment fill your life”

Diwali Dhamaka

Come and Join us tonight at Indian Tandoor Restaurant in Kupu Kupu Jimbaran for Diwali Celebration on October 19th, 2017 starting from 06:30 PM – 10:00 PM. We will be having Indian Buffet Dinner and Indian Dance performance during the celebration. Looking forward to see you at Indian Tandoor Restaurant in Jimbaran!


Celebrate Diwali at Indian Tandoor Restaurant, Kupu Kupu Jimbaran

c8bc643a-3ed9-4343-81bb-8a393074ffc1

Happy Diwali!

Diwali or Deepavali is a Hindu festival of lights, celebrated every year in autumn in the northern hemisphere or spring in southern hemisphere. It is one of the most popular festivals of Hinduism and mostly celebrated by Indians. The festival spiritually signifies the victory of light over darkness, good over evil, knowledge over ignorance, and hope over despair.

In celebrating Diwali (or known as Deepawali), Kupu Kupu Jimbaran is having Special Diwali Celebration Indian Buffet at Indian Tandoor Restaurant, which the Indian Buffet is prepared by our chef from India. The celebration dinner of Diwali Festival is on Thursday, October 19th, 2017 starting from 06:30 PM until 10:00 PM at Indian Tandoor Restaurant. During the celebration, besides Indian Buffet, we will also provide guest with a glass of cocktail or beer and Bollywood Dance performance.

Save the date to join us for Diwali Celebration at Indian Tandoor Restaurant!

8a64fd34-dae4-4b16-961e-0148a771ffa2


MAKE UP CLASS WITH CERTIFICATE FROM SHISEIDO

Shiseido-Make-up-Academy_-Colour-palate

Have you ever been wondering of becoming a make-up artist? Or would you like to enhance your make-up skill?

Come and Join us every Wednesday at 02:00 PM and every Saturday at 10:00 AM for a 2 hours make-up tutorial by Shiseido! In Shiseido Make Up Academy at Kupu Kupu Jimbaran, you can learn about make-up colours, make-up for morning look, party, Japanese orientation look, personal make up or even professional make-up. You are able to select the make-up theme that you would want to learn as you like. By learning make up at Shiseido Make Up Academy, you will be given a Make Up Certificated from Shiseido.

What are you waiting for? Sign up now at What’s App: +62 812 812 5459 (Limited Seat Available).

certificate-shiseido---blank


Japanese Buffet Night On Every Saturday

Oishi-Tei---Kupu-Kupu-Jimbaran---Japanese-Buffet-Night

Hello!

It’s Saturday again! How would you spend your Saturday night?

Maybe for a little bit of recommendation, you may invite your best friends for a sunset cocktail by the beach, and then have a Japanese Buffet Night at Oishi Tei Jimbaran before going to your midnight party in Seminyak.

Japanese Buffet Night at Oishi Tei is only available at its outlet in Jimbaran and only on Saturday starting from 7-10 PM. The “All You Can Eat” Japanese buffet is only IDR 249,000 Nett per pax including the selections of Beer or Cocktail.

For reservation, please call +62 361 703341 or your can come to Oishi Tei Jimbaran directly from 7-10 PM. Have a nice weekend!